Той изрази притеснението си от поредната координираната акция на ГЕРБ

...
 Той изрази притеснението си от поредната координираната акция на ГЕРБ
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: ГЕРБ и ДПС узаконяват корупцията в политиката

 Той изрази терзанието си от следващата координираната акция на ГЕРБ и Движение за права и свободи. " Тук към този момент демокрацията е под опасност. Бих споделил, че политиката е за обмен, тя може да се приватизира. Всеки едни предприемач може да си купи политическа мощ, тя да влезе в Народното събрание и да гласоподава съответния закон, който да е в интерес на съответния олигарх или предприемач, а не в интерес на българските жители ", изрази мнение Стойнев, като добави, че това е оттегляне от европейските полезности и е извънредно рисково.
 

„ Проблемно е, че няма разговор. Случва се преди локалните избори и ясно демонстрира, че тази цялостна офанзива е ориентирана против Българска социалистическа партия ”, сподели националният представител. Той разяснява поканите на левицата за диалози с останалите партии: „ Ние поканихме всички политически сили. ГЕРБ отхвърлиха среща с нас. Когато от Движение за права и свободи им подсвирнаха, незабавно отидоха при тях. С Движение за права и свободи се договориха  да предложат юридическите и физически лица да нямат предел на финансиране към политическите сили. И оттук насетне двете партии ще бъдат главните партии през идващите години. Другите партии ще изчезнат. " Драгомир Стойнев добави, че това е съгласуваност, която заплашва демокрацията. Той съобщи, че управляващите  не са предложили различен способ на финансиране и това е опасност за съществуването на партиите.

 

„ 1 лева на глас води до корупционни практики в политиката, и то официализирани. Когато пристигна един олигарх и изсипе милиони, несъмнено, че би трябвало да гласоподават закон, който да го удовлетворява него, а не жителите ”, съобщи Драгомир Стойнев.

 

Той насочи молба към гражданското общество да се засилва, с цел да отхвърли това желание. „ Вижте единствено какъв брой се бърза. Утре ще бъде гласувано в бюджетна комисия, тъй че до първи юли да бъдат понижени дотациите, тъкмо преди изборите ", коментира  Стойнев.

 

Той позволи, че положителните резултати на „ Българска социалистическа партия за България ” на Европейските избори са причина за настояването за фрапантно понижаване на дотациите.  „ В 60 общини сме първа политическа мощ, в още 30 сме пред ГЕРБ. В 12 регионални града разликата ни с ръководещите е 1000 гласа. Може би неналичието на Цветанов принуждава ГЕРБ да одобряват толкоз брутални и мутренски способи, с цел да се прекърши опозицията. Ние ще създадем всичко възможно  да спрем този порив на ръководещите ”, съобщи националният представител.

 

Стойнев разяснява и обстановката в Българска социалистическа партия: " В момента в левицата тече промяна, която бе напълно подкрепена от Конгреса в неделя със ставането на крайници и ръкоплясканията за Корнелия Нинова. Реформата е - всеки да  може да бъде депутат най-много 3 мандата, водачът на партията да се избира директно, а не от стеснен кръг от хора, както и да  има по-голяма самостоятелност на структурите по места. Има хора, които са срещу тази промяна, нямат потребност от нея. Но тя ще модернизира партията. "

 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР